Emsfit (E-FIT) edzéstechnika

EMS technológia

A tudatos testmozgás és sportolás közben az agy üzeneteit elektromos ingerületek továbbítják az izomzat motorikus vezérlőihez az idegpályákon keresztül. Az EMS technológia (electro-muscle-stimulation azaz elektromos izomstimuláció) közvetlen az izmokhoz juttat elektromos stimulációt, aminek hatására az izmok ugyanúgy összehúzódnak és elernyednek, mintha sportolnánk.

Az EMS technológia már régóta létezik, több évtizedes kutató- és fejlesztő munkán alapul. Sok eltérő elektromos impulzust alkalmaznak a gyógyászatban, kozmetológiában és sport rekreációban. Ezek az ingeráramnak vagy galvánáramnak nevezett különböző hullámformák egy-egy célzott hatás kiváltására alkalmasak, és rendeltetésszerű használatuk során nemkívánatos mellékhatások nélkül segítik az izmok és kötőszövetek regenerálódását, fejlődését, a trombózis megelőzését.

Az E-FIT készülékek is az EMS technológiát használják ki, mely módszert sokéves kutatómunkán alapuló fejlesztés során tökéletesítettek. Ez már az 5. generációs gépcsalád, kifejezetten az egész test stimulációs edzésére kifejlesztve. A készülék egy speciális, 10 elektródapárral ellátott ruhából és egy feszültséget és frekvenciát szabályozó korszerű kezelőpultból áll. A speciális, elektródákat orvosi fizikoterápiás kezelések során is használják, a kényelmes, szellőző anyagból készült ruha pedig lehetővé teszi a szabadabb mozgást és tökéletesen a helyén, a megfelelő izomcsoporton tartja az elektródákat.

Milyen egy E-FIT edzés?

  • Szükséges hozzá egy szűk, leglább 95% pamut tartalmú könyökig érő póló és egy lábszárközépig érő szintén legalább 95% pamut tartalmú testhez simuló nadrág.
  • Miután felöltöztél a ruhádat az izomcsoportokhoz kapcsolt elektródák területén be kell nedvesíteni.
  • A nőknél a melltartóban ne legyen fém rögzítő, mert a gyakorlatok végzése közben elmozdulás esetén csípő érzést okozhat.

Ezután történik a személyre szabott izomstimuláció beállítása. Nincs mitől félni, mert 8 ceruzaelemnyi áramerősségnek kb.a felét osztja szét izomcsoportonként a gép. Beállítható még a stimuláció mélysége, így olyan területeket is képes megmozgatni, amelyeket más edzésformák esetén nem tudunk elérni.

Rövid átmozgatás után kezdődik az edzés, amely izomcsoportonkénti gyakorlatokból áll. Addig, amíg egy-egy célzott feladatsort végzünk addig a többi 9 izomcsoportot a gép stimulálja, így érhető el az hogy 20 perc leforgása alatt a test 95%-át tudjuk edzeni. Ezt az EMS technológián kívül egy edzésforma sem tudja lehetővé tenni. A végén egy relaxáló program nyújt segítséget az izmok ellazításában.

Áraink:

10 alkalmas bérlet: 65.000 Ft    érvényesség: 3 hónap                  

5 alkalmas bérlet:   40.000 Ft     érvényesség: 2 hónap                        

Alkalmankénti fizetés: 10.000 Ft