Magamról

Koppány-Pethő Tünde vagyok, hivatásomat tekintve közel húsz éve természetgyógyász. Szakterületeim a táplálkozási kérdésektől a reflexológián és a fülakupunktúrás addiktológián keresztül a különböző mozgás- masszázsterápiákig széles spektrumot ölelnek át. 

Az egészségünk egyik sarkalatos pontja a táplálkozásunk, melyet minden esetben életkori, életmódbeli, és egészségi állapotunknak megfelelően kell, hogy kialakítsuk. A legújabb kutatások bizonyították, hogy minden krónikus betegség mögött tápanyaghiány, valamint a méreganyagok felszaporodása áll. Ezek  megoldása kulcsfontosságú kérdés, de emellett elengedhetetlen feladat  a helyes táplálkozás alapelveinek elsajátítása,melyek folyamatos használatával harmóniába kerülünk a testünkben lejátszódó biokémiai folyamatokkal, így a szervezetünk kevés terhelést kap, és teljes erővel az egészséges, normál működésre áll át. Ezt nevezik alapregulációnak.

De ez csak a testi szint.

Az egészség második pillére a lélek egészsége. Ha ezen a téren nem oldjuk meg konfliktusainkat, akkor nem leszünk képesek az egészség útján maradni. A lelki egészséget leginkább kapcsolataink, (családi, munkahelyi) megoldatlan konfliktusai rombolják. Ha komplex módon kezeljük az embert, akkor végérvényesen fog megszabadulni a kellemetlen tünetektől. Ez a gondolat indított el abban, hogy mediációt, és különböző konfliktuskezelési módszereket tanuljak. A férfiak és nők alapműködéseit megértve konfliktusaink nagy része kezelhetővé válnak. Képesítéseim és a tapasztalataim lehetővé teszik, hogy a hozzám fordulóknak ezen a téren is hathatós segítséget tudjak nyújtani.

Az egészség harmadik területe a gondolataink, amelyeket ha nem zabolázunk meg, érzéseket cselekedeteket generálnak, és ezek határozzák meg a jövőnket.

Ha mindhárom területet harmóniába hozzuk az egészségünk hosszútávú zálogát teremtjük meg.

Engedjék meg, hogy az egyik kedvenc Einstein idézettel zárjam a gondolataimat:

“Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen.”

Változzunk együtt!