Mire vágynak a férfiak?

Egy keddi nap margójára. Szokásos keddi nap van, ilyenkor Folyondár Sportcentrumba járok táncolni. Ma különleges meglepetésben volt részem. A parkolóban nem voltak helyek, az öltöző felé vezető lépcsőn csak nagy nehézségek árán tudtam lemenni, mert tízkilós súlyokkal küzdő lépcsőző nőket láttam, egy szigorú személyi edzővel felkészülni a strandszezonra. Már május van és talán ez az utolsó pillanat, amikor még formába hozhatjuk magunkat különböző kecsegtető fogyókúrákkal, gyors eredményt ígérő csodaporokkal. Aki ettől egy kicsit lelkesebb az elkezdi a kemény edzéseket. Van egy edzőtermem, tehát van tapasztalatom abban is, hogy mikor ér véget ez a lelkesedés. Hála Istennek nálam a vendégeim nagy többségénél nem, de nagy általánosságban elmondható, hogy augusztusban biztosan. Innentől kezdve “csak” a férjünk, partnerünk lát olyan helyzetben, amikor a testünkön lévő kisebb-nagyobb anomáliák megmutatkoznak, a rendszertelen evés, és a mozgáshiány miatt.
Nem hinném, hogy túl sok nő élne így, ha tudná, hogy a férfiak egyik legfontosabb érzelmi szükséglete, hogy vonzónak találják a párjukat. Nők tömkelege hanyagolja el magát, és fedi el magában a nőt, legtöbbször az első gyermekük születése után. Szegény férfi sokáig keresheti az általa valamikor királynőnek tartott párját a kitérdesedett mackó nadrág alatt. Nem csoda, ha ilyen bő ingerekkel ellátott világban más, esztétikai impulzus mozgatja meg a fantáziáját.

Amikor párkapcsolatot alakítunk ki vagy házasságot kötünk, néma fogadalmat teszünk arra, hogy egymás érzelmi szükségleteit amennyire tőlünk telik kielégítjük. Ezt szem előtt kellene tartani a mindennapokban. Nemrég olvastam egy kétségbeesett férfi levelét amiben kifejti, hogy nem igényli, hogy a társa szülés után két hónappal bombanővé váljon, azt sem hogy tökéletes alakkal, szilikon mellekkel és felpumpált csücsörítő szájjal rendelkezzen. Hús vér nőt keres, aki igényes önmagával és a környezetével szemben, legyen számára megfelelő szellemi, intellektuális partner. Megértést, tiszteletet, melegséget, otthont vár a nőtől és nem utolsó sorban azt, hogy mellette elfogadja önmagát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük