Hagyományos szerepek fontossága

Miért jelent veszélyt a hagyományos női-férfi szerep felborulása, és milyen várható következményekkel kell majd szembenéznünk?
Az eredeti kódrendszerünk, a nemi alapprogramunk szerint a nő védelmet, biztonságot, a férfi érzelmeket, nyugalmat, keres a kapcsolatban. A nő biztonság nélkül képtelen az utódok nevelésére koncentrálni, a férfi pedig nem tud a mindennapi harcai után egy nyugodt családi légkör nélkül regenerálódni. Azzal, hogy a nők egyenjogúságra, a társadalmi szerepvállalásban az ellenkező nemmel azonos pozíciók megszerzésére törekednek, úgy a fent említett alapműködés sérül. A férfiak védelmező szerepe háttérbe szorul. Ugyanazon a terepen ugyanolyan eszközkészlettel mennek nap mint nap harcba a nők is csak bizonytalanságban, félelmekkel telve az alap érzelmi szükségletük, a biztonságot nyújtó védelem nélkül . Biztos sokan cáfolják ezt mondva, hogy nincs bennük félelem, mert ugyanannyit keresnek mint egy férfi, ugyanolyan sikeresek a szakmájukban sőt…(Itt nem arra szeretném bíztatni nőtársaimat, hogy maradjanak otthon fakanállal a kezükben, hanem arra, hogy a női minőségük minden esetben prioritást kell, hogy élvezzen) Nagyon sok “sikeres” nőt láttam összeomolva mert a férfi, aki mellett élt cserbenhagyta. A csalódott nők sok esetben azzal vígasztalták magukat, hogy megijednek a férfiak az erős nőktől. Nem, nem ijednek meg, csak úgy érzik, hogy nincs rájuk szükség igazán. Kikapcsol a védelmező rendszer és ezzel egyidejűleg a felelősségvállalás is. Miért is kellene egy ugyanolyan erős, ugyanazokkal a kvalitásokkal bíró embert megvédeni, aki az élet minden területén ugyanazt képes nyújtani mint ő? Ezzel az egyenjogúságnak nevezett cirkusszal a legnagyob vesztességet ott szenvedjük el, hogy levesszük a férfiak válláról a FELELŐSSÉGET!!!
Így van egyenjogúság, ellenben nincs egy megbízható támaszt nyújtó férfi, férj aki mellett nyugalomban lehet az utódok nevelésére koncentrálni. Ezért nem szülnek manapság a nők. A legfontosabb erényüktől a felelősségvállalástól megfosztott férfiak köszönik jól vannak. Ki be járkálnak a nők életéből, egészen addig amíg egy finom energiával rendelkező nővel össze nem hozza őket a sors. Akkor feléled bennük az elnyomott ősi alapprogram, hogy védelmezni kell a nőt, ezáltal előtérbe kerül a férfi erő és képesek lesznek a felelősség vállalására.
Itt nyer igazán értelmet az a gondolat, hogy ha igazi férfit szeretnél, válj előbb igazi nővé.