Viselkedés a kapcsolatban

Milyen tényezők segítik elmélyíteni két ember kapcsolatát? A továbbiakban is külön tárgyaljuk a nők és a férfiak közötti különbséget. 
A nők számára elengedhetetlenül fontos az, hogy meghitt beszélgetéseket folytassanak a párjukkal. A meghittség legfontosabb jellemzője, hogy osztatlan figyelmet szentelünk egymásnak. Ha nincsenek meg a reflexiók, a folyamatos figyelem, a visszacsatolások, akkor értelmét veszíti a kommunikáció. Kísérletek igazolják, hogy a nők legtöbbször beleszeretnek abba a férfiba, aki érdeklődést tanúsít az életüket meghatározó fontos dolgok iránt, aki figyel rájuk, akivel meg lehet beszélni az éppen aktuális problémáikat. Az is nyilvánvalóvá vált, hogy a szerelem fentartható azzal, hogy őszinte érdeklődéssel fordulunk a párunk felé. Napi két óra tartalmasan eltöltött minőségi idő elegendő ahhoz, hogy hosszútávon bizalmon alapuló meghitt kapcsolatot építsünk ki egymással.
A férfiak nem igazán igénylik a tartalmas és mély beszélgetéseket, ellenben a közösen eltöltött szabadidős programok boldoggá teszik őket. Így nem kellene, hogy problémát okozzon a nőknek, ha időközönként el kell kísérni a férjüket horgászatra, egy-egy autóversenyre, vagy esetleg egy sporteseményre.
A férfiak sokkal szívesebben tartózkodnak azokkal a nőkkel, akiket érdekel az ő szabadidős tevékenységük, és szívesen részt is vesznek benne. Egy közös élmény, vagy hobbi kapcsán a férfiak nagyobb valószínűséggel szeretnek bele a szabadidős partnereikbe. 
Nagy hibát követnek el azok a párok, akik rendszeresen külön programokat csinálnak maguknak mert hosszútávon a közös élmények összetartó ereje fog hiányozni a kapcsolatukban.
Tehát leszögezhetjük, hogy a férfiaknak törekedniük kell a feleségükkel folytatott meghitt beszélgetésekre, míg a hölgyeknek részt kell venni a férjük számára fontos szabadidős tevékenységekben boldogságuk megőrzése érdekében.